Răzbunarea, arma liberalului. Supărarea blondelor pe poliția locală Focșani



Cu aceeași claritate de cristal cu care, într-un triunghi dreptunghic, suma pătratelor catetelor este egală pătratul ipotenuzei, propunerea grupului PNL din Consiliul Local Focșani de a desființa Poliția locală este un răspuns la decizia primarului Cristi Misăilă de a-i retrage atribuțiile de viceprimar Anei Maria Dimitriu. 

Ținta vizată este ginerele primarului, Dorian Alecsandrescu, cel care conduce Poliția Locală. Și cum liberalii nu pot să-l demită direct pe Dorian Alecsandrescu, pentru că și-a câștigat postul la concurs, grupul PNL din Consiliul Local propune desființarea instituției cu totul.

Nu m-ar mira, dacă această manevră nu le va reuși, ca pasul următor să fie desființarea Direcției de Asistență Socială, unde lucrează fiica vitregă a primarului Misăilă. Și asta din același motiv, pentru că și ea, fiica, și-a câștiga postul prin concurs. 

Incapabili să gândească o strategie prin care să-l aducă pe Cristi Misăilă la sentimente mai bune în relația cu ei, liberalii recurg la metode primitive. Dau cu bâta, acolo unde ar trebui să acționeze cu inteligență. Dar, de unde nu este...

Se vede lipsa unui cap limpede care să coordoneze grupul PNL din Consiliul Local

Inițiativa de desființare a poliției locale,

face parte din aberațiile propuse de PNL în Consiliul Local Focșani precum cea de împărțire a fondului de rezervă al Municipalității, în valoare de 6 milioane de lei, doamnelor și domnișoarelor din Focșani, cu prilejul zilei de 8 martie.

La fel ca și inițiativa cu pricina, propunerea de desființare a poliției locale este ilogică și, mai ales, lipsită de o justificare coerentă. Pe cale de consecință, va genera haos la nivelul Municipalității și va da prilejul unui nou scandal între primar și PNL. 

Despre viitorul scandal, pun pariu că-l va aduce pe Cristi Misăilă mult mai aproape de câștigarea celui de-al treilea mandat de primar. Despre haosul pe care grupul PNL l-a generat și îl generează în Consiliul Local Focșani, de la preluarea mandatului, și despre cauzele acestuia, voi vorbi într-un alt material. Necesită o atenție specială.

Ca să n-o mai lungim mult

Desființarea Poliției Locale Focșani este o stupizenie.

Nu sunt un apărător al acestei instituții. Sunt de acord că angajații săi dau dovadă de aroganță în relația cu focșănenii, comit o mulțime de abuzuri „la ordin” ori închid ochii când anumite persoane încalcă legea, din obediență.  

Pe de de altă parte, consider că poliția locală are locul și rostul ei la nivelul Municipalității. De aceea trebuie reformată în scopul îmbunătățirii activității și pentru a servi mai bine nevoilor cetățenilor.

Dar, cu toate că au majoritate în Consiliul Local, celor din PNL Focșani le lipsește inteligența și competența pentru a genera reforme și inițiative în interesul focșănenilor. Și, mai grav, în toată această poveste, liberalilor focșăneni (nu doar consilierilor locali) le lipsește un lider, un om cu capul pe umeri, un politician care să gândească.

Post Scriptum

Nu am pomenit despre cei doi consilieri locali ai USR – PLUS deoarece ei au ales să nu conteze. Din păcate. Ca și la Prefectură, ori la Consiliul Județean, deși ar fi putut să joace un rol important și să facă diferența, USR-PLUS preferă să joace rolul decorațiunii agățate la reverul PNL local. 

 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu