Decât niște curiozități despre Ion Ștefan de la PNL

 

În anii '90, pe când era angajat la Vama Focșani, Ion Ștefan – Grindă (PNL)


și-a făcut o firmă și lucra pentru Gigi Kent care făcea contrabandă. Genialul ministru al Vrancei a spus-o cu gurița lui proprie și personală într-un interviu, în urmă cu vreo patru ani.

Trebuie spus că Gigi Kent a fost arestat și condamnat pentru că făcea contrabandă la Focșani, deci nu există dubii că ar fi fost vreun hoț neprins.

Dar cum nu el este subiectul nostru, stau și mă întreb:  

Oare ce lucra Grindă pentru Gigi Kent, îi ținea de șase să nu-l prindă Garda, îi descărca marfa de contrabandă, îl ajuta să o ascundă sau falsifica actele de proveniență, că tot se laudă că se pricepea la hârtii?

***

Și dacă tot am ajuns până aici, mai spunem că, în același dosar cu Gigi Kent a fost condamnat și directorul Vămii Focșani de la acea vreme, Dumitru Marica, fost ofițer de Securitate și, implicit șeful lucrătorului vamal Ion Ștefan care lucra pentru Gigi Kent.

Aici avem triunghi:  Dumitru Marica, punctul A  - Gigi Kent, punctul B – Ion Ștefan, punctul C.

Dar nu despre geometrie voiam să vă spun, ci despre faptul că Ion Ștefan – Grindă și fratele său Coman s-au asociat într-o firmă cu Dumitru Marica, fost ofițer de securitate, condamnat la patru ani de închisoare, în dosarul Gigi Kent, așa cum puteși citi pe jurnalul.ro.

S-a întâmplat, foarte interesant, după ce Marica a ieșit în închisoare, în anul 2002.

Conform sursei citate mai sus, firma se numea Plaja Putna SRL, iar frații Ștefan, Coman și Ion – Grindă, ar fi intrat în asociere prin intermediul unei alte societăți, Balcanic Prod.

Ca să n-o mai lungim, Dumitru Marica s-a retras din asociere în 2005, când și-a vândut acțiunile celor doi frați.

Aici aș fi curios să aflu cum de s-a asociat cel mai cinstit om de afaceri din Vrancea, Ion Ștefan, taman cu un infractor. Și, încă ceva, cam câți bani i-o fi dat Grindă lui Marica, în schimbul acțiunilor (nu pot să cred că l-ar fi plătit pentru că nu l-a turnat la Parchet în dosarul Gigi Kent, așa cum ar putea specula unii)?

Chiar aș vrea să aud un răspuns din partea celui mai genial și mai cinstit dintre miniștrii lui Orban, fie el și „am greșit”, așa cum a spus când s-a aflat că a înșelat statul vreme de 20 de ani neplătindu-și impozitele pe casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu